Alle specialisaties
gewoon bij uw eigen
Tandarts

Maak een afspraak

Biologische tandheelkunde

Sommige materialen gebruikt in de medische wereld kunnen stoffen bevatten waar het lichaam slecht op reageert. Amstel Dental heeft materialen geselecteerd die zo lichaamsvriendelijk mogelijk zijn. Enkele voorbeelden zijn: metaalvrije vullingen (dus geen amalgaam), verdoving zonder articaïne en metaalvrije keramische implantaten.

Ook kunnen we goed amalgaam vervangen en wel zo dat de giftige stoffen niet vrijkomen in uw mond. We zorgen zelfs met een amalgaamafscheider dat het amalgaam vervolgens niet in het rioolwater terechtkomt.

Bij verwijderen van ontstekingsbronnen, bijvoorbeeld een slechte tand of kies zorgen we dat er geen ontstekingsresten (vezeltjes) in de tandkas achterblijven.

De witte vullingen die veel in de tandheelkunde gebruikt worden zijn veelal van composiet. Dit is een kunsthars. Dit bevat het onderdeel Bis-GMA (Bisphenol A-diglycidyl-methacrylate). In uitgeharde en gepolijste vorm kan dit veilig gebruikt worden. Indien dat gewenst is kunnen tanden ook hersteld worden zonder composiet. Wij adviseren overigens om bij reacties op materialen dit te laten onderzoeken bij een allergoloog.

Wij helpen u graag met het uitzoeken van verantwoorde, niet-toxische producten die goed zijn voor uw gebitsverzorging.

Holistische tandheelkunde

Bij tandheelkunde denken we snel aan de tanden en het tandvlees. Maar het gebit is via de bloedbaan, zenuwen en lymfe verbonden met de rest van het lichaam. Ontstekingscellen rond een ontstoken kies gaan het hele lichaam door. Bijvoorbeeld bij suikerziekte (diabetes) is een directe relatie met tandvleesontsteking bewezen. Wij bekijken het gebit daarom als onderdeel van het gehele lichaam. Chronische ontstekingen in de kaak dienen mede daarom behandeld worden. Deze zienswijze noemen we de holistische benadering.

Onze voordelen:

Moderne praktijk met nieuwste technieken

Specialisten op elk vakgebied in huis

Ruime openingstijden, ook ’s avonds en in het weekeinde.

Persoonlijke benadering

In termijnen betalen mogelijk

Met een gezond gebit lacht u de wereld tegemoet