Spoed tandarts
Amsterdam en Bussum

Een ongeluk zit in een klein hoekje. U of uw kind valt van de fiets op het gezicht, een hockeybal raakt de voortanden. Plotseling breekt een kies af.  Welke spoed klacht dan ook,  het is fijn om te weten dat u snel in Amsterdam terecht kunt. 

Amstel Dental is zeven dagen per week geopend, ook in de avonduren en het weekend. Het lukt bijna altijd om u bij elke klacht binnen een dag te zien. Voor spoedbehandeling, zoals een uitgeslagen tand, kunt u vaak zeer snel terecht.

De spoed tandarts van Amstel Dental is gevestigd op een gunstige locatie in Amsterdam met ruime openingstijden.  Of u nu een inwoner bent of op bezoek bent, onze kliniek is gunstig gelegen in de nabijheid van openbaar vervoer, waardoor u ons eenvoudig kunt bereiken wanneer u de spoed tandarts nodig heeft.

Ons team van ervaren tandartsen is dan ook toegewijd om u gerust te stellen en de klacht snel en kwalitatief te verhelpen.

Wat is een spoedgeval?

Onder spoedgeval verstaan wij elke spoedbehandeling of spoedeisende mondzorg die redelijkerwijs niet kan wachten. Denk aan uitgevallen tand, afgebroken tand, acute pijnklachten, uitgeslagen tanden, afgebroken kies, endodontische klachten, ernstige kiespijn, uitgevallen kroon, kies opgezwollen wang, acute pijn, afgebroken tanden, dikke wang, uitgevallen vullingen, kroon gebroken of vulling gebroken als behandelingen die in aanmerking komen.

Wat uw tandheelkundige spoed ook is, de meeste spoed klachten zijn in 20 tot 45 minuten drastisch te verlichten. Soms is na de spoed behandeling nog een vervolgbehandeling nodig. Als u een eigen tandarts heeft, gaat u voor reguliere behandelingen terug naar uw eigen tandarts. Ook daarvoor kunt u bij ons terecht als u met spoed een tandarts zoekt.

State-of-the-art faciliteiten.

Bij Amstel Dental zijn we trots op het gebruik van de nieuwste technieken en apparatuur om u de best mogelijke zorg te bieden. Onze kliniek is uitgerust met de nieuwste faciliteiten en apparatuur, zodat we de spoed efficiënt kunnen diagnosticeren en behandelen.

Belangrijker wellicht is onze team van gespecialiseerde tandartsen. Zij volgen regelmatig trainingen en opleidingen om op de hoogte te blijven.

Kosten spoed tandarts

Hoe zit het met de kosten bij gevallen van spoed door de tandarts? Kosten voor een spoedbehandeling bedragen meestal tussen de 25 en 150 euro en zijn vrijwel nooit meer dan 275. De kosten voor spoedbehandelingen zijn de gewone tandartstarieven, zoals die door de Nederlandse zorgautoriteit landelijk vastgesteld worden. Er zijn geen extra kosten voor spoedeisende mondzorg.

Betaling

Als u bij ons ingeschreven bent en al komt voor reguliere tandheelkunde  wordt de nota als gebruikelijk afgehandeld. Als u nog niet eerder bij ons bent geweest dient u de nota ter plekke per pin/creditcard of contant voldoen. Neem een geldig legitimatiebewijs mee.

Spoed tandarts Amsterdam en zorgverzekeraar

Als u een tandartsverzekering heeft en/of een tandongevallenverzekering kunt u de kosten bij de verzekeraar declareren.

Spoed tandarts

Spoed behandelingen

Uitgeslagen tand 

Een uitgeslagen tand door een ongeval is een tandheelkundig spoedgeval waarbij spoedbehandeling noodzakelijk is.

Als de tand te vinden is: neem de tand bij de bovenkant vast (raak de wortel niet aan) en spoel deze af onder lauw water, daarna niet drogen. 

Probeer hierna de tand terug te zetten. Als het niet lukt, bewaar de tand dan in water of melk. 

Bijt zachtjes op een gaasje, watje of iets anders zachts om de tand op z’n plek te houden. Ga nu onverwijld naar de spoed tandarts. Er wordt plaats gemaakt.

Is het een melktand? Kinderen tot 5 jaar hebben meestal alleen nog melktanden. Melktanden moeten niet worden teruggeplaatst, dit is slecht voor de blijvende tand eronder. Bezoek met spoed een tandarts.

De uitgeslagen tand wordt bij de tandarts zo nodig goed op z’n plek gezet en daarna gespalkt. Ook dient gecontroleerd te worden op overig letsel. Hoe sneller er gehandeld wordt, liefst binnen 60 minuten, hoe groter de kans hierop. 

Gebroken tand of gebroken kies

Afhankelijk van hoe groot het afgebroken deel is en hoe diep de breuk doorloopt kan dit gerepareerd worden. Dat zal de spoed tandarts u dan laten zien. Het lukt vaak wel om in ieder geval voor tijdelijk de kies te vullen.

Soms is bij de breuk ook het wortelkanaal betrokken, dat merkt u soms als u zenuwpijn voelt. Soms moet dan een wortelkanaalbehandeling plaatsvinden. Als een tand of kies te diep onder het tandvlees afgebroken is dan kan het soms niet meer te behouden zijn.

Afgebroken vulling

Een verloren vulling is een veel voorkomende spoed tandartsbehandeling. Het kan vervelend zijn omdat het resterende stuk tand of kies scherp is, er voedsel in blijft plakken of omdat de tand of kies nu gevoelig is bij koude of warmte. 

Een vulling kan soms afbreken door kracht, maar ook doordat er opnieuw een gaatje (ook wel tandbederf of cariës genoemd) tussen de tand en de vulling is gekomen. 

Een afgebroken vulling is meestal te herstellen. Daarvoor zal de spoed tandarts al het resterende vulmateriaal verwijderen en de holte reinigen. Vervolgens wordt de nieuwe vulling geplaatst.

Kiespijn

Kiespijn of zenuwpijn is een vervelende spoed klacht en kan veroorzaakt worden door verschillende factoren waaronder gaatjes, tandvleesontsteking, gevoelige tandhalzen, verstandskiezen of tandletsel. De pijn kan variëren van mild tot ernstig en kan gepaard gaan met gevoeligheid voor warme of koude temperaturen, dikke kaak en koorts.

Het is belangrijk dat de spoed tandarts goed de oorzaak bepaalt. Afhankelijk van de ernst van uw kiespijn, kan uw tandarts verschillende behandelingen uitvoeren. Meestal is dit een vulling, een wortelkanaalbehandeling, applicatie van een kalmerend middel op de tandhals of reiniging van tanden en tandvlees.

Gebroken kroon of brug, losgekomen kroon of brug.

Kronen en -bruggen worden vaak gebruikt om beschadigde of ontbrekende tanden te herstellen. Ze kunnen vele jaren mee te gaan, maar ze kunnen beschadigd raken als gevolg van een breuk, cariës onder de rand of slijtage. Losgekomen kronen kunnen eventueel teruggeplaatst worden met nieuw cement. 

Als de kroon of brug kapot is, of de tand eronder is niet meer goed genoeg kan de tandarts u informeren over eventuele vervolg behandelingen.

Wortelkanaalbehandeling

Bij ernstige kiespijn of diepe breuk is soms het wortelkanaal betrokken. In tanden en kiezen loopt een zenuw en bloedvaten. Als dit  door een klap of door gaatjes dit ontstoken raakt of afsterft zijn er meestal twee opties: verwijderen van de tand of de wortelkanaalbehandeling indien mogelijk. 

Na grondige verdoving wordt het geïnfecteerde wortelkanaal schoongemaakt en het ontstoken gedeelte verwijderd. De oorzaak van de klachten is dan weg. Op een later moment wordt de wortel afgesloten.

Tandvleesontsteking

Ontsteking van het tandvlees wordt meestal veroorzaakt door plaque en tandsteen. Dit zijn bacteriën die rond de tand zitten. 

Symptomen zijn bloeding van tandvlees bij poetsen of aanraken. In sommige gevallen kan als gevolg van tandvleesontsteking ook kaakbot aangetast worden, we spreken dan van parodontitis. U kunt dan last krijgen van loszittende tanden. 

Gebitsreiniging

De behandeling van tandvleesontsteking gebeurt bijna altijd door grondige reiniging met verdoving. Daarna zal de spoed tandarts of mondhygienist goed uitleggen wat u thuis moet doen. De bloeding en ontsteking neemt vaak af na twee weken na behandeling. 

Verstandskies verwijderen

Verstandskiezen kunnen plotseling hevige klachten geven. Zwelling neemt toe, pijn, dikke wang ontstaan. Verwijderen is meestal beste optie. Dit wordt meestal gedaan door de kaakchirurg, die Amstel Dental op beide locaties gewoon in huis heeft.

Afspraak maken

Spoeddienst in Amsterdam nodig? Bel onderstaand telefoonnummer voor telefonisch contact ook in het weekend. Dan zorgen dat u zo snel mogelijk bij de spoed tandarts amsterdam terecht kunt.

Spoed tandarts

Spoedgeval? Bel: