Alle specialisaties
gewoon bij uw eigen
Tandarts

Maak een afspraak

Facings

Veel patiënten geven bij ons de wens aan voor mooiere tanden. Helaas heeft niet elke tand dat van zichzelf. Gelukkig kunnen we daar wel altijd naar toe! Facings zijn een goede manier om tanden mooi te maken. Een facing is een schildje dat op de tand wordt geplakt. De facing krijgt de vorm en kleur van uw gebit, zodat de tand er naturel uitziet, in de gewenste kleur en vorm. Dit proces wordt geheel met de hand gedaan.

Voor een goed resultaat van facings waar u jaren plezier van hebt, is het belangrijk dat deze gezet worden in een gezonde situatie. Ook is er inzicht nodig in hoe de tanden en kiezen bij het kauwen met elkaar in contact komen. Soms is het beter als tanden die scheef staan eerst recht gezet worden. Dat kan met invisalign. Er is daarom altijd een reguliere controle nodig.

Materiaal facings

Facings kunnen gemaakt worden van porselein of composiet. Porseleinen facings zijn het mooist en gaan het langst mee. Het maken van de porseleinen facings is een ambachtelijk proces. Composiet is het witte plastic-achtige materiaal waarmee tanden en kiezen met gaatjes gevuld worden. Deze facings worden door de tandarts direct op de tand ‘geboetseerd’ en gepolijst.

Hoe werkt het?

Nadat is gebleken dat uw tanden geschikt zijn voor facings bespreekt de tandarts uw wensen, bijvoorbeeld over de vorm en de kleur. Als er veel aan de vorm veranderd wordt kunt u dit met een tijdelijk kunsthars passen, om te kijken of de vorm goed bevalt. Daarna worden, als dat nodig is, de tanden beslepen om ruimte te maken voor de facings. De tanden worden gescand met de 3D-scanner. Vervolgens krijgt u uiteraard tijdelijke facings en gaat onze keramist aan de slag om de mooiste facings te maken. Na twee weken komt u ‘s ochtends bij de tandarts om de facings te passen. Daarna gaat de keramist met u de finishing touches maken over de vorm en de kleur. Als we tevreden zijn, plaatst de tandarts de facings vast op de tanden.

Hoe zit het met slijpen aan tanden?

Laten we kort zijn: Amstel Dental weigert het wegslijpen van compleet gezonde tanden. Dit ligt natuurlijk genuanceerder voor tanden die al een bepaalde ‘schade’ hebben. Bijvoorbeeld van zichzelf, een vulling, of een ongeluk. Voor facings is wat ruimte op de tanden nodig. Bijvoorbeeld als anders de ondertanden tegen de boventanden aankomen als u dichtbijt. Het slijpen aan tanden doen we zo min mogelijk. Als het toch moet, zijn onze technieken zo ontwikkeld dat we zo veel mogelijk gezonde tand laten staan. Het slijpen is gelukkig maar 0,8 millimeter, maar is wel onherstelbaar. Uw tandarts neemt dit graag persoonlijk met u door, zodat u weet wat u kiest.

Kosten van facings.

Facings van porselein kosten ongeveer 700 euro per tand. Dit komt vanwege de materiaalkosten maar vooral omdat er per facing uren handwerk in zit van een ervaren en deskundige tandarts en keramist. Facings van composiet kosten ongeveer 125 euro per tand.

Facings, kunstgebitten en de periodieke controle

Facings vormen een van de onderdelen uit het brede spectrum van tandheelkundige behandelingen die Amstel Dental heeft te bieden. Bij ons werken specialisten die elke behandeling aankunnen: van vullingen tot en met kronen en bruggen. Ook de periodieke controle, gebitsreiniging, kunstgebitten en gebitsbeschermers vallen onder hun werkzaamheden.

Het grote voordeel hiervan is dat u niet hoeft uit te wijken naar een andere tandartsenpraktijk en u houdt vast aan uw vertrouwde omgeving.

Onze voordelen:

Moderne praktijk met nieuwste technieken

Specialisten op elk vakgebied in huis

Ruime openingstijden, ook ’s avonds en in het weekeinde.

Persoonlijke benadering

In termijnen betalen mogelijk

Amstel Dental doet uw gebit stralen

Vragen over facings? Stel ze gerust

Vertrouwen, daar draait het bij ons om. Amstel Dental is er veel aan gelegen om, bijvoorbeeld bij facings, duidelijkheid te scheppen richting de patiënt, zodat die gerust is op een goede afloop. Voor iedere behandeling stelt Amstel Dental samen met de patiënt een plan op. Hierin wordt het volgende besproken: het probleem, de behandeling zelf en de kosten.