FACINGS

Niet elk gebit blinkt uit in perfectie. Sommige tanden staan scheef, missen een hoekje of zijn verkleurd. Zogeheten facings kunnen zulke tanden fraaier maken.

Een facing is een schild van composiet of vulmateriaal dat op de tand wordt geplakt. De facing krijgt de vorm en kleur van uw gebit, zodat de tand er naturel uitziet. De tandarts slijpt eerst uw tand bij en plaatst daarna de facing. Facings hebben een levensduur van vijf tot tien jaar en kunnen worden vervangen door nieuwe.

De kosten hangen af voor welk materiaal u kiest: composiet of porselein. Beide facings hebben hun voor- en nadelen. Amstel Dental kijkt graag voor u na hoeveel een facing kost en zoekt uit hoeveel uw verzekeraar vergoedt. Dan weet u waar u aan toe bent.

Voor een goed resultaat van facings, ook op lange termijn, is het belangrijk dat deze gezet worden op gezonde tanden en tandvlees. Uw tandarts zal dat onderzoeken en indien nodig in overleg met u behandelen.

Alle behandelingen in huis

Facings, kunstgebitten en de periodieke controle

Facings vormen een van de onderdelen uit het brede spectrum van tandheelkundige behandelingen die Amstel Dental heeft te bieden. Bij ons werken specialisten die elke behandeling aankunnen: van vullingen tot en met kronen en bruggen. Ook de periodieke controle, gebitsreiniging, kunstgebitten en gebitsbeschermers vallen onder hun werkzaamheden.

Het grote voordeel hiervan is dat u niet hoeft uit te wijken naar een andere tandartsenpraktijk en u houdt vast aan uw vertrouwde omgeving.

Onze voordelen

  • Moderne praktijk met nieuwste technieken.
  • Specialisten op elk vakgebied in huis.
  • Ruime openingstijden, ook ’s avonds en in het weekeinde.
  • Persoonlijke benadering.
  • In termijnen betalen mogelijk.
Amstel Dental doet uw gebit stralen
Maak een afspraak voor facings.

Vragen over facings? Stel ze gerust

Vertrouwen, daar draait het bij ons om. Amstel Dental is er veel aan gelegen om, bijvoorbeeld bij facings, duidelijkheid te scheppen richting de patiënt, zodat die gerust is op een goede afloop. Voor iedere behandeling stelt Amstel Dental samen met de patiënt een plan op. Hierin wordt het volgende besproken: het probleem, de behandeling zelf en de kosten.

Mocht u vragen hebben over facings of advies willen inwinnen over een andere tandheelkundige behandeling of bijvoorbeeld gebitsbeschermers, wij helpen u met alle plezier. Niet alleen op de praktijk, maar ook aan de telefoon. Daar zit elke dag, en in het weekend, iedere morgen vanaf 7 uur tot 11 uur in de avond een specialist voor u klaar.