Alle specialisaties
gewoon bij uw eigen
Tandarts

Maak een afspraak

Een gezond gebit begint vroeg

Bij de controles wordt op de hele mondgezondheid van het kind gelet. Uiteraard op mondhygiëne, gaatjes of ontstekingen. Maar ook of alle tanden en kiezen aanwezig zijn en op de juiste manier doorbreken. Als gezien wordt dat een kind gevoelig is voor bijvoorbeeld gaatjes, wordt hier extra aandacht aan besteed. Zoals een regelmatig bezoek en hulp bij poetsen. Het melkgebit wisselt weliswaar, maar in het blijvende gebit moeten problemen voorkomen worden. Mocht er ooit een ongeluk(je) gebeuren met de tanden, wordt uw kind uiteraard altijd dezelfde dag gezien.

Amstel Dental is er voor het hele gezin

Behandelingen kindertandarts

Voorbeelden van veel voorkomende behandelingen zijn:

Gebitsreiniging en poetsinstructie. Hoe beter de mondhygiëne op jonge leeftijd al is, hoe meer problemen zoals gaatje voorkomen worden.

Controles en röntgenfoto’s. Regelmatig controle (2-4 keer per jaar) zorgt voor een frequent contact en spoort eventuele problemen vroeg op. Zeker ook bij kinderen worden daarvoor regelmatig röntgenfoto’s gemaakt.

Vullingen. Gaatjes (cariës) in melktanden kunnen gevuld worden. Als een melkkies al loszit of bij diepe gaatjes wordt een melktand soms getrokken.

Sealen. In diepe groeven van kiezen kunnen makkelijker gaatjes ontstaan. Deze kunnen daarom worden bedekt met een dun laagje. Dit heet sealen.

Orthodontie. De ontwikkeling van de kaken en de tanden wordt gevolgd naarmate de leeftijd vordert. Als er afwijkingen zijn zoals bijvoorbeeld spleetjes, overbeet of scheve tanden kan dit met beugels gecorrigeerd worden.

Trauma. Helaas zit een ongeluk in een klein hoekje. Is er bijvoorbeeld op het schoolplein of bij sport een ongeluk met de tanden? Goed om te weten dat de tandarts van Amstel Dental altijd direct plaats maakt voor trauma bij kinderen. Dat geldt trouwens ook voor volwassenen!