Alle specialisaties
gewoon bij uw eigen
Tandarts

Maak een afspraak

Kunstgebit

Een kunstgebit betekent een grote verandering. Daarom wilt u erop kunnen vertrouwen dat u een goed kunstgebit krijgt. Een gebit bepaalt immers mede uw uiterlijk en is belangrijk bij het kauwen.

Er kan een moment in uw leven komen dat uw eigen gebit niet meer in een goede conditie verkeert. Dan is het aan te raden om een kunstgebit te nemen. Amstel Dental helpt u daarbij. Eerst stellen we in overleg met de patiënt een plan van aanpak op. Daartoe behoren het maken van een afdruk van uw gebit, het verwijderen van de tanden en het kiezen van de kleur en vorm van het kunstgebit.

Dan is het moment aangebroken dat het kunstgebit wordt geplaatst. In het begin zult u eraan moeten wennen. Niet alleen wat betreft het gevoel in uw mond, maar ook als het gaat om het uiterlijk vertoon. Amstel Dental zal u hierin begeleiden.

De kosten van een kunstgebit

Een kunstgebit stelt iedere patiënt voor een hoop vragen. Niet alleen over de prothese zelf, maar ook over de kosten. Op dit terrein neemt Amstel Dental graag uw zorgen weg. We beseffen ons dat de tandartstarieven lang niet altijd even duidelijk zijn, ook niet als het gaat om een kunstgebit. Als onderdeel van het opstellen van het behandelplan vertellen we u ook de kosten.

Daarbij wilt u natuurlijk meteen weten hoeveel uw zorgverzekeraar vergoedt. Dit gaan wij direct voor u na, zodat u weet waar u aan toe bent.

U kunt Amstel Dental altijd bellen voor advies

Het kunstgebit is slechts een van onze specialiteiten

Een kunstgebit is een van de drie gebitsprotheses die tandartsenpraktijk Amstel Dental heeft te bieden. De andere twee protheses zijn het klikgebit, dat vervangt het kunstgebit als de tanden en kiezen daarvan los gaan zitten, en de frameprothese, die een of meerdere tanden of kiezen in uw gebit vervangt.

De gebitsprothese is een greep uit de behandelingen die Amstel Dental verricht. Onze tandartsen, preventie-assistenten en mondhygiënisten zijn ieder specialisten. Ieder bekwaam in periodieke controles, gebitsreinigingen, tandheelkundige behandelingen als vullingen en kronen en bruggen of in bijzondere tandheelkunde: het verwijderen van verstandskiezen en een anti-snurkbeugel.