Alle specialisaties
gewoon bij uw eigen
Tandarts

Maak een afspraak

Eerste bezoek

Bij het eerste bezoek maakt u kennis met uw tandarts. U kunt dan uw wensen of vragen bespreken. Als er urgente klachten zijn worden deze zo spoedig mogelijk opgelost.

Na de kennismaking controleert de tandarts uw gebit en tandvlees. Ook worden er röntgenfoto’s gemaakt. Zo kan inzicht gemaakt worden in de staat van uw gebit. Dit zijn meestal twee kleine foto’s van de kiezen links en rechts. Dit is om te controleren op gaatjes, de meeste gaatjes zitten tussen de tanden en zijn niet zichtbaar van buitenaf. Vaak is er meer op beeld nodig, bijvoorbeeld voor de verstandskiezen of als u reeds kronen of wortelkanaalbehandelingen heeft. Dan wordt ook een kaakoverzichtsfoto gemaakt. De tandarts bespreekt de resultaten met u en stelt een plan op. Bij uitgebreidere plannen zal de tandarts een afspraak maken om de verschillende mogelijkheden met u te bespreken.

Wij kijken ook naar de toekomst, hoe blijft uw gebit op de lange termijn gezond? Voorkomen is beter dan genezen. Goed onderhoud is daarbij essentieel en daar helpen wij graag bij.

Praktische zaken bij uw eerste bezoek

De eerste afspraak duurt ongeveer dertig minuten. Voorafgaand vragen we u een gezondheidsvragenlijst in te vullen over voor de tandarts relevante medische informatie, zoals uw medicijngebruik of allergieën.

De tarieven voor tandheelkunde worden landelijk door de overheid vastgesteld. De kosten van uw eerste bezoek bedragen afhankelijk van wat er nodig is aan röntgenfoto’s en of er gebitsreiniging plaatsvindt tussen de €90 en €200. Kijk hier voor meer informatie over de tandartstarieven in Nederland.

Bij u uw eerste bezoek vragen we u de kosten daarvoor na afloop bij de balie per pin of contant te voldoen. U krijgt dan een factuur mee die u bij uw tandartsverzekering kunt indienen. Voor de afspraken daarna kunnen we de declaratie indienen bij uw tandartsverzekering indien u die heeft. Als u geen tandartsverzekering heeft worden ook de vervolgafspraken na afloop per PIN voldaan.

In de zorg geldt een legitimatieplicht, neem alstublieft een identiteitsbewijs mee.

Was u tot voorheen patiënt bij een andere tandarts? Dan is het goed om uw oude röntgenfoto’s en gegevens mee te nemen bij de eerste afspraak.

Relevante codes eerste bezoek

  • C001 – Consult ten behoeve van een intake – €53,50
  • X10 – Kleine röntgenfoto – €19,71
  • C011 – Uitgebreid onderzoek ten behoeve van integrale behandelplan – €126,72
  • X21 – Maken en beoordelen kaakoverzichtsfoto €84,48
  • C010 – Aanvullende medische anamnese na (schriftelijke) routinevragen €26,75

Amstel Dental heeft voor elke vraag een eigen specialist

Verder na het eerste bezoek

Het kan natuurlijk dat uw gebit bij het eerste bezoek aan de tandarts in goede staat blijkt te zijn. Maar er kunnen ook problemen aan het licht komen. Als dit het geval is, dan zullen wij hiervoor een helder behandelplan opstellen. Wij hebben alle expertise in huis om u bij een breed scala aan vragen te helpen.

Heeft u een kind van twee jaar of ouder? Dan raden wij u aan om hem of haar regelmatig mee te nemen wanneer u zelf voor een afspraak langskomt. Op deze manier kan uw kind vast kennismaken met de tandarts en wennen aan het bezoek. Tegelijkertijd kan de ontwikkeling gevolgd worden en geholpen worden aan goede gewoontes met poetsen en voeding. Zo kunnen veel gebitsproblemen later voorkomen worden! De tandheelkundige zorg van uw kind wordt overigens vanuit de basisverzekering vergoed.

Stappenplan