Uw tandarts
in Amsterdam

DIRECT EEN AFSPRAAK MAKEN >

Eerste bezoek

Bij het eerste bezoek maakt u kennis met uw tandarts. U kunt dan uw wensen of vragen bespreken. Als er urgente klachten zijn worden deze zo spoedig mogelijk opgelost.

Na de kennismaking controleert de tandarts uw gebit en tandvlees. Ook worden er als dat nodig is een overzichtsfoto van uw gebit en twee kleine röntgenfoto’s gemaakt.  Zo kan inzicht gemaakt worden in de staat van uw gebit. De tandarts bespreekt de resultaten met u en stelt een plan op. Bij uitgebreidere plannen zal de tandarts een afspraak maken om de verschillende mogelijkheden met u te bespreken.

Wij kijken ook naar de toekomst, hoe blijft uw gebit op de lange termijn gezond? Voorkomen is beter dan genezen. Goed onderhoud is daarbij essentieel en daar helpen wij graag bij.

Praktische zaken bij uw eerste bezoek

De eerste afspraak duurt ongeveer twintig minuten. Voorafgaand vragen we u een gezondheidsvragenlijst in te vullen over voor de tandarts relevante medische informatie, zoals uw medicijngebruik of allergieën.

De tarieven voor tandheelkunde worden landelijk door de overheid vastgesteld. De kosten van uw eerste bezoek kunt u verder op de pagina vinden, samen met de bijbehorende codes.

Bij u uw eerste bezoek vragen we u de kosten daarvoor na afloop bij de balie per pin of contant te voldoen. U krijgt dan een factuur mee die u bij uw tandartsverzekering kunt indienen. Bij volgende bezoeken kan eventueel rechtstreeks aan uw verzekeraar gedeclareerd worden of kunt u de nota opgestuurd krijgen.

Om de eerste afspraak soepel te laten verlopen is het belangrijk dat u uw legitimatie en verzekeringspas meeneemt.

Was u tot voorheen patiënt bij een andere tandarts? Dan is het goed om uw oude röntgenfoto’s en gegevens mee te nemen bij de eerste afspraak. Amstel Dental kan de overdracht van deze informatie ook voor u regelen.

Relevante codes eerste bezoek

  • C11 – Periodieke controle – €22,17
  • X10 – Kleine röntgenfoto – €16,33
  • M03 – Gebitsreiniging – €13,07 (per 5 minuten)
  • X21 – Maken en beoordelen kaakoverzichtsfoto €69,97
  • C22 – Aanvullende medische anamnese na (schriftelijke) routinevragen – €22,17

Amstel Dental heeft voor elke vraag een eigen specialist

Verder na het eerste bezoek

Het kan natuurlijk dat uw gebit bij het eerste bezoek aan de tandarts in goede staat blijkt te zijn. Maar er kunnen ook problemen aan het licht komen. Als dit het geval is, dan zullen wij hiervoor een helder behandelplan opstellen. Wij hebben alle expertise in huis om u bij een breed scala aan vragen te helpen.

Heeft u een kind van twee jaar of ouder? Dan raden wij u aan om hem of haar regelmatig mee te nemen wanneer u zelf voor een afspraak langskomt. De tandheelkundige zorg van uw kind wordt immers vanuit de basisverzekering vergoed en goede mondhygiëne kan niet vroeg genoeg beginnen.

Call Now Button+31207235353