Uw eerste bezoek aan de tandarts

Wat staat u of uw kind te wachten tijdens een eerste bezoek aan onze praktijk? De eerste afspraak duurt ongeveer twintig minuten, waarbij een intake plaatsvindt. U vult hierbij een medische vragenlijst in. Dit is een verplicht onderdeel van uw patiëntendossier, dat ervoor zorgt dat we een goed beeld krijgen van de conditie van uw gebit en uw algemene gezondheid.

Na de kennismaking controleren we uw gebit en tandvlees. Ook maken we als dat nodig is een overzichtsfoto van uw gebit en twee kleine röntgenfoto’s. Hiermee krijgen wij een beter inzicht in de staat van uw tandvlees en uw gebit.

Amstel Dental werkt conform de landelijk vastgestelde tarieven voor tandartsen. De kosten van uw eerste bezoek kunt u verder op de pagina vinden, samen met de bijbehorende codes.

Bij u uw eerste bezoek vragen we u de kosten daarvoor na afloop bij de balie per pin of contant te voldoen. U krijgt dan een factuur mee die u bij uw tandartsverzekering kunt indienen. Bij volgende bezoeken kan eventueel rechtstreeks aan uw verzekeraar gedeclareerd worden of kunt u de nota opgestuurd krijgen.

Alle behandelingen in huis

Wat heeft u nodig bij uw eerste bezoek aan de tandarts?

Om de eerste afspraak soepel te laten verlopen is het belangrijk dat u uw legitimatie en verzekeringspas meeneemt. Wij zijn namelijk verplicht om uw identiteit te controleren en uw burgerservicenummer op te slaan in onze administratie.

Was u tot voorheen patiënt bij een andere tandarts? Dan is het erg handig om uw röntgenfoto’s en gegevens mee te nemen bij de eerste afspraak. Amstel Dental kan de overdracht van deze informatie natuurlijk ook voor u regelen. U hoeft het alleen maar te vragen bij het plannen van de afspraak.

Relevante codes eerste bezoek

  • C22 - Schriftelijke medische anamnese - €21,78
  • C11 - Periodieke controle - €21,78
  • M03 - Gebitsreiniging - €12,85 (per 5 minuten)
  • X10 - Kleine röntgenfoto - €16,05
  • X21 - Kaakoverzichtsfoto - €68,77
Amstel Dental heeft voor elke vraag een eigen specialist
Maak een afspraak met Amstel Dental

Verder na het eerste bezoek

Het kan natuurlijk dat uw gebit bij het eerste bezoek aan de tandarts in goede staat blijkt te zijn. Maar er kunnen ook problemen aan het licht komen. Als dit het geval is, dan zullen wij hiervoor een helder behandelplan opstellen. Wij hebben alle expertise in huis om u bij een breed scala aan vragen te helpen.

Heeft u een kind van twee jaar of ouder? Dan raden wij u aan om hem of haar regelmatig mee te nemen wanneer u zelf voor een afspraak langskomt. De tandheelkundige zorg van uw kind wordt immers vanuit de basisverzekering vergoed en goede mondhygiëne kan niet vroeg genoeg beginnen.