Alle specialisaties
gewoon bij uw eigen
Tandarts

Maak een afspraak

Gewoon, gaaf!

Bij Amstel Dental wordt de Gewoon, gaaf methode gebruikt. Dat is een methode om gaatjes te voorkomen, ontwikkeld door het Nederlandse Ivoren Kruis. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat door het gebruik van deze methode tot 70% minder gaatjes kan leiden.

De methode laat ouder en kind inzien wat de eigen invloed is op het ontstaan en vooral het voorkomen van cariës. Wie goed zijn tanden poetst en er een verstandig consumptiepatroon op nahoudt, kan zijn gebit gewoon gaaf houden!

Amstel Dental is er voor het hele gezin

De tandarts geeft de ouder en het kind advies dat is afgestemd op het gebit van het kind. Hij of zij begeleidt het kind een gaaf gebit te hebben en te houden. Bij Gewoon Gaaf maken we risico-inschatting.

Hoe goed wordt er voor het gebit gezorgd? Hoe is het met zijn mondhygiëne? Breken er tanden of kiezen door? Is het kind aan het wisselen? Zijn er (beginnende) gaatjes in zijn gebit?

Op basis van deze risico-inschatting, bepalen we hoe vaak we uw kind zien. Soms zullen kiezen gesealed worden of zal extra fluoride gebruikt worden. Maar het belangrijkste doel is om gaatjes te voorkomen.