Alle specialisaties
gewoon bij uw eigen
Tandarts

Maak een afspraak

Implantaten

Een implantaat is een kunstwortel die de wortel van een tand of kies vervangt. Het is tegenwoordig veelal de beste manier om een verloren tand of kies te vervangen. Een implantaat zit onder het tandvlees in het bot. Op een implantaat kan vervolgens een kroon gemaakt worden. Zo heeft u een vaste, niet van echt te onderscheiden tand of kies terug. Ook kunnen met enkele implantaten meerdere tanden en kiezen vervangen worden door een brug. En ook een kunstgebit kan veel beter zitten voor het te ‘klikken’ op implantaten.

Waar is een implantaat van gemaakt?

Implantaten zijn meestal van titanium. Dat is wereldwijd het meest gebruikte materiaal. Soms is er een wens voor implantaten zonder metaal. Tegenwoordig beschikken wij ook over metaalvrije, keramische implantaten.

Wat kost een implantaat?

De kosten van een implantaat hangen af van uw specifieke situatie. Hoeveel implantaten er nodig zijn en welk soort implantaat gewenst is bijvoorbeeld. U krijgt daarom altijd een persoonlijk plan en begroting opgesteld. Hieronder een paar richtprijzen:

  • vervanging 1 kies: 1 implantaat met kroon ± €1500 – €2000
  • vervanging 3 kiezen: 2 implantaten en brug ±  €4250

Worden implantaten vergoed door de verzekering?

Als u een tandartsverzekering heeft vergoedt deze soms (deels) de behandeling met implantaten. In enkele speciale gevallen, bijvoorbeeld als u al lange tijd een slecht zittend kunstgebit heeft, kunnen implantaten vergoed worden uit de basisverzekering. Wij kunnen dit dan voor u aanvragen bij de verzekering.

Hoe werkt de behandeling met implantaten?

Op basis van uw wensen en situatie in de mond stellen we een behandelplan. Doordat wij met de modernste technieken en apparatuur werken kunnen wij de behandeling vaak snel en pijnloos uitvoeren.

Stap 1, de voorbereiding:

Tijdens een intake wordt vastgesteld welke implantaatprocedure bij u past. Ook moeten eventuele overige gebitsproblemen onder controle zijn. Zo nodig wordt het gebit gereinigd.

Stap 2, het plaatsen van de implantaten:

U wordt plaatselijk verdoofd. Nadat de verdoving is ingewerkt start de behandeling. Het tandvlees wordt iets opzij geschoven en het implantaat wordt langzaam ingedraaid. Het plaatsen van de implantaten duurt zo’n 30 tot 60 minuten. Na een week komt u langs voor controle en worden de hechtingen verwijderd. De implantaten gaan nu vastgroeien in het bot. Dit duurt zo’n 12 weken.

Stap 3, het plaatsen van de nieuwe kroon

U komt weer langs voor controle. De kroon, brug of andere constructie zoals een vaste prothese wordt op de implantaten gemaakt.

Onze voordelen:

Moderne praktijk met nieuwste technieken

Specialisten op elk vakgebied in huis

Ruime openingstijden, ook ’s avonds en in het weekeinde.

Persoonlijke benadering

In termijnen betalen mogelijk

Amstel Dental gaat verder waar andere stoppen

Wilt u naast een implantaat ook goede mondzorg?

Implantologie behoort naast het verwijderen van verstandskiezen tot onze bijzondere tandheelkunde. Daarnaast vallen tandheelkundige behandelingen onder ons takenpakket, zoals vullingen, kronen en bruggen, facings en wortelkanaalbehandelingen. Patiënten kunnen bij ons ook aankloppen voor de periodieke controle, zodat tijdig problemen aan uw gebit worden voorkomen.

De moderne tandartsenpraktijk Amstel Dental biedt hoogstaande mondzorg voor jong en oud. Voor studenten en gezinnen en voor mensen die het minder breed hebben. Omdat wij geloven dat iedereen recht heeft op een stralend en gezond gebit, op een persoonlijke behandeling tegen een zo laag mogelijk tarief.