Alle specialisaties
gewoon bij uw eigen
Tandarts

Maak een afspraak

Wortelkanaalbehandeling

Eerst dit: samen met de verstandskies is dit de minst populaire behandeling. Maar wees gerust! Een wortelkanaalbehandeling is altijd met verdoving en dus pijnloos. In onderzoek vond ruim 90% van de patiënten de pijn veel minder dan verwacht.

In een tand zit een kanaaltje met daarin een zenuw. Een ontstoken of dode zenuw van de tand veroorzaakt pijn. De oorzaak is meestal een groot gaatje, een grote vulling of een klap. Om deze pijn weg te nemen is dan een wortelkanaalbehandeling nodig. Uiteraard vindt de behandeling plaats onder verdoving. Hierbij wordt het ontstoken zenuwtje uit de tand verwijderd en daarna hermetisch afgesloten. Het is precisiewerk om te zorgen dat de tand helemaal schoon is. Daarom duurt de behandeling wel even of wordt het in twee keer gedaan.

Hoe zit het met de pijn?

Na de behandeling neemt de pijn die er voor de behandeling was vaak snel af. Soms is er wat napijn. Dit is dan enkele dagen en met pijnstillers te onderdrukken. Uw tandarts kan een passende pijnstiller voorschrijven. Het is vooral belangrijk om niet te lang te wachten met de behandeling. Vaak is het met kiespijn zo dat hoe langer u wacht, hoe vervelender de klachten.

Een wortelkanaalbehandeling, kundig en snel

Vooraf informeren we u over het behandelproces. We nemen door wat er gaat gebeuren en hoeveel de wortelkanaalbehandeling gaat kosten. Daarbij checken we of uw verzekeraar de kosten dekt. Heeft u vragen dan kunt u ze altijd stellen. Ook per telefoon.

Een wortelkanaalbehandeling bij Amstel Dental wordt uitgevoerd door ervaren tandartsen. Het draait in onze praktijk om de patiënt die recht heeft op goede mondzorg en kan rekenen op een persoonlijke behandeling. Zodat u met een stralend, pijnvrij en gezond gebit rondloopt.

Amstel Dental beschikt over een specialist in wortelkanaalbehandelingen, een zogeheten endodontoloog. Voor de complexe gevallen of aanhoudende problemen kan uw tandarts naar haar verwijzen.

Wij begrijpen dat u niet al te lang wil rondlopen met een pijnlijk gebit. Daarom is Amstel Dental zeven dagen per week overdag en `s avonds open.

Onze voordelen:

Moderne praktijk met nieuwste technieken

Specialisten op elk vakgebied in huis

Ruime openingstijden, ook ’s avonds en in het weekeinde.

Persoonlijke benadering

In termijnen betalen mogelijk

Amstel Dental werkt transparant en helder

Wortelkanaalbehandeling? Vullingen? Wij behandelen elke klacht.

Amstel Dental heeft het beste voor met iedere patiënt. In ons team zitten tandartsen die elke klacht kunnen behandelen. Van een wortelkanaalbehandeling tot kronen en bruggen. Alles geschiedt bij Amstel Dental onder een dak. U hoeft dus niet bij een complicatie te verhuizen naar een andere tandartsenpraktijk.

Dus kunt u ook bij ons terecht voor een periodieke controle. Waarbij we uw gebit controleren op tandsteen, tandplaque en gaatjes. Wij maken uw gebit helemaal schoon door middel van een gebitsreiniging door een preventie-assistent of mondhygiënist. U krijgt van ons tips over hoe u het het beste zelf uw gebit gezond kunt houden. Want dat voorkomt een hoop problemen.