Alle specialisaties
gewoon bij uw eigen
Tandarts

Maak een afspraak

Onzichtbare beugels zijn de nieuwe standaard voor rechte tanden.

Een recht gebit heeft is naast het esthetische aspect ook wenselijk omdat het gebit beter schoon te houden is en niet sneller slijt dan de bedoeling is. Daarmee kunnen dus andere behandelingen beter voorkomen worden. Het verplaatsen, draaien, kantelen etc. van tanden gaat met hele beheerste kracht en noemen we orthodontie. in dit artikel leggen we graag de mogelijkheden uit.

Slotjesbeugel en Onzichtbare beugel

Iedereen kent de slotjesbeugel. Hoewel deze heel effectief zijn voor de behandeling, zijn er hiermee ook nadelen. Het gebit is moeilijk schoon te houden. De meeste orthodontie behandelingen kunnen tegenwoordig ook met een onzichtbare beugel. Onze tandartsen gebruiken de onzichtbare beugel van Invisalign. Invisalign onzichtbare beugels worden op maat gemaakt van transparant plastic en kunnen simpel worden verwijderd voor eten en tandenpoetsen.

Hoe werken Invisalign beugels?

Invisalign beugels werken door middel van een reeks van transparante bitjes die over de tanden worden geplaatst. Meestal volgt elke week een nieuwe onzichbare beugel, totdat de gewenste eindpositie is bereikt. Het hele proces hangt af van de complexiteit van de behandeling en duurt meestal 3 tot 18 maanden.

Voordelen onzichtbare beugel.

Comfortabel.

Invisalign beugels zijn gemaakt van glad plastic, zonder metalen draden of beugels die kunnen irriteren. Dit maakt ze veel comfortabeler om te dragen dan traditionele beugels.

Uitneembaar.

Invisalign beugels kunnen worden verwijderd wanneer nodig, zoals tijdens het eten en drinken, en bij het poetsen. Er is dus geen beperking wat betreft dieet.

Daarnaast zijn er minder complicaties zoals een losgeraakte prikkende draad. Wel zo handig als u bijvoorbeeld in het buitenland bent en niet hoeft te zoeken waar u terecht kunt voor praktijken van orthodontisten in de buurt.

Esthetisch.

Invisalign beugels zijn vrijwel onzichtbaar en kunnen dus onopgemerkt gedragen worden. Ideaal dus om zonder ‘ijzerwerk’ toch rechte tanden te krijgen, een belangrijk verschil. Zeker volwassenen geven hier meestal de voorkeur aan.

Minder bezoek aan de praktijk.

In sommige gevallen kan de behandelduur met een Invisalign beugel sneller zijn dan met traditionele beugel. Dit komt omdat de aligners geleidelijk de tanden verplaatsen in plaats van het aanpassen van de beugels tijdens afspraken in de praktijk.

Kwaliteit.

Invisalign beugels zijn vervaardigd volgens de hoogste normen en zijn veilig om te dragen. Ze zijn ontworpen om geen schade te veroorzaken aan de tanden of het tandvlees en zijn uitgebreid wetenschappelijk onderzocht effectiviteit.

Met Invisalign is wereldwijd meer dan 25 jaar ervaring en zijn de ervaringen, reviews en gegevens geëvalueerd van meer dan 8 miljoen patiënten die het gebruikt hebben.

Geschikt voor iedereen?

Invisalign beugels zijn voor alle patiënten geschikt, zowel voor kinderen als voor volwassenen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Eerste bezoek.

Tijdens een eerste bezoek horen we graag uw wensen aan m.b.t. de behandeling. Er wordt ook gekeken over er naast deze wens misschien andere behandeling nodig is.

Opstellen plan.

Vervolgens wordt globaal een plan opgesteld waarbij ook de prijzen worden voorgelegd. Als u de behandeling wil beginnen wordt een scan gemaakt. Er volgt een paar afspraken voor plaatsen en controles.

Na het maken van de scan gaat de tandarts samen met orthodontisten van Invisalign aan de slag om een reeks aligners te maken.

Plaatsen.

Een van de afspraken is het plaatsen van de onzichtbare beugel. Soms worden een soort witte bolletjes tijdelijk op de kiezen gelijmd voor houvast. Er volgen enkele afspraken voor evaluatie.

Na behandeling.

Na de eerste reeks wordt de behandeling geëvalueerd. Soms wordt gekozen voor een extra reeks beugels, een zogeheten refinement. Als de gewenste stand al bereikt is, moet dit worden vastgehouden omdat het gebit soms de neiging heeft naar de oude stand terug te gaan. Dit noemen we een retainer en is meestal in de vorm van een bitje dat u om de nacht draagt.

Invisalign in Bussum.

Indien u meer wilt weten van Invisalign beugels, neem dan contact op met onze tandartsen in Bussum of Amsterdam. Op beide locaties helpen we u graag kiezen en is er ruime ervaring hiermee.

In Bussum wordt u geholpen door Paulette van der Bijl. Tijdens een kort consult kan zij bepalen of we u met een onzichtbare beugel kunnen helpen. Ook kan zij dan een toelichting geven op de kosten. Voor meer informatie over kosten kijk hier.

Invisalign beugels bieden een geweldig alternatief voor traditionele beugels en zijn een ideale keuze voor mensen die op zoek zijn naar een discreetere, comfortabelere en gemakkelijkere orthodontische behandeling. Met een reeks van transparante aligners die geleidelijk aan worden aangepast om de tanden te verplaatsen, bieden Invisalign beugels een effectieve oplossing voor een breed scala aan tandheelkundige problemen. Als u geïnteresseerd bent in Invisalign beugels, neem dan contact op.

Onze voordelen:

Moderne praktijk met nieuwste technieken

Specialisten op elk vakgebied in huis

Ruime openingstijden, ook ’s avonds en in het weekeinde.

Persoonlijke benadering

In termijnen betalen mogelijk

Amstel Dental werkt transparant en helder