Alle specialisaties
gewoon bij uw eigen
Tandarts

Maak een afspraak

Invisalign beugels zijn de moderne manier van orthodontie en worden gebruikt om tanden recht te zetten en andere gebitsproblemen op te lossen. Het gebruik van Invisalign is de laatste jaren sterk toegenomen, mede omdat het minder opvallend is dan traditionele metalen beugels. Dat maakt plaatsing van een doorzichtige beugel bij volwassenen prettiger. Een veelgestelde vraag is echter wat de kosten zijn van een Invisalign behandeling en of deze vergoed worden door de verzekering.

Kosten Invisalign behandeling in Nederland

De kosten van een Invisalign beugel in Nederland kunnen variëren en zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals de uitgebreidheid van de behandeling. Over het algemeen zijn de kosten van een Invisalign behandeling vergelijkbaar met dan die van een traditionele metalen beugel.

De gemiddelde kosten van een Invisalign behandeling in Nederland bedragen ongeveer €2500,- tot €4.500,-. Dit is een indicatie en de daadwerkelijke kosten kunnen hoger of lager uitvallen. Na een beoordeling door onze ervaren Invisalign specialist kan hier een specifieke begroting voor opgesteld worden. Het hangt ook af van uw wensen. Bij de uitgebreidere behandeling bestaat ook de mogelijkheid dat na de eerste set aligners dat het eindresultaat nog niet helemaal bereikt is. U krijgt dan een nieuwe set alginers.

Vergoeding Invisalign door de verzekering

De vergoeding van een Invisalign behandeling door de verzekering is afhankelijk van de verzekeraar en het type verzekering dat u heeft afgesloten. In Nederland zijn er twee soorten verzekeringen die relevant zijn voor een Invisalign behandeling: de basisverzekering en de aanvullende verzekering.

Basisverzekering

In de basisverzekering wordt alleen een beugelbehandeling vergoed als er sprake is van extreme afwijkingen aan het gebit, zoals een zeer ernstige overbeet of een open beet. De vergoeding is echter beperkt en de meeste kosten zullen zelf betaald moeten worden. Bovendien geldt er een eigen risico van (minimaal) €385,- per jaar voor de basisverzekering.

Aanvullende verzekering

De vergoeding van een Invisalign behandeling kan soms ook gedekt worden door aanvullende verzekeringen. Er zijn echter grote verschillen tussen de verschillende aanvullende verzekeringen en het is belangrijk om goed te kijken naar de voorwaarden en vergoedingen. Sommige verzekeraars bieden een volledige vergoeding van de kosten van een Invisalign behandeling, terwijl andere verzekeraars slechts een deel van de kosten vergoeden.

Bovendien geldt er vaak een maximale vergoeding per jaar voor orthodontie. Dit betekent dat de vergoeding van de kosten van een Invisalign behandeling beperkt kan zijn tot het maximale bedrag dat de verzekeraar per jaar vergoedt voor orthodontie.

Het is ook belangrijk om te kijken naar de wachttijd die geldt voor de vergoeding van een Invisalign behandeling. Sommige verzekeraars hanteren een wachttijd van één jaar voordat er vergoeding mogelijk is, terwijl andere verzekeraars direct vergoeden of een kortere wachttijd hanteren.

Daarnaast zijn er ook verzekeraars die alleen vergoeden als er voorafgaand aan de behandeling een machtiging is aangevraagd. Het is dan van belang om te weten dat niet alle Invisalign behandelingen in aanmerking komen voor vergoeding en dat de verzekeraar eerst moet beoordelen of de behandeling medisch noodzakelijk is.

Conclusie

 Invisalign is een populaire optie om gebitsproblemen op te lossen en tanden recht te zetten. De exacte kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren en kunnen variëren tussen €2.500,- tot €4.500,- voor de totale behandeling. De totale kosten bevatten ook een nachtbeugel om een optimaal resultaat te behouden.

Een begroting kan gemaakt worden op basis van goed onderzoek van onze ervaren Invisalign specialisten. Er wordt dan een scan gemaakt en op basis van die digitale scan kan een voorstel worden gegeven voor het gewenste eindresultaat en een schatting van hoe lang de behandeling gaat duren.

De vergoeding van een Invisalign behandeling door de verzekering is afhankelijk van het type verzekering dat je hebt afgesloten en de voorwaarden en vergoedingen van de verzekeraar. In de basisverzekering wordt alleen bij ernstige afwijkingen aan het gebit een beugelbehandeling vergoed, maar dan wel beperkt en met een eigen risico van €385,- per jaar. In de aanvullende verzekering zijn er verschillen in vergoedingen tussen de verschillende verzekeraars en gelden er vaak wachttijden en maximale vergoedingen per jaar.

Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar de voorwaarden en vergoedingen van de verzekeraar indien u een Invisalign behandeling overweegt. Al met al is een Invisalign behandeling wel eeb investering. Maar de voordelen, zoals een verbeterde tandstand en esthetiek, kunnen zeker de moeite waard zijn.

I

Onze voordelen:

Moderne praktijk met nieuwste technieken

Specialisten op elk vakgebied in huis

Ruime openingstijden, ook ’s avonds en in het weekeinde.

Persoonlijke benadering

In termijnen betalen mogelijk

Amstel Dental werkt transparant en helder